Knallertkørenes 2015

Året er ved at være omme og julen er efterhånden veloverstået – med alt hvad der hører sig til.

Perioden mellem jul og nytår kan bruges til mange ting. Nogle holder ferie med familien, andre knokler videre som var det en helt almindelig uge. Fælles for alle er dog, at man oftest bruger ugen til at perspektivere over året der er gået. Forskellige medier hiver diverse statistikker frem om alt mellem himmel og jord, i år er ingen undtagelse. Vi har naturligvis også været i gang og har suget et par interessante statistikker til os og servere dem nu for jer.

Vi kan afsløre at 2015 pt. ser ud til at blive det “bedste knallert år” nogensinde. Ikke på grund af salget af knallerter eller lign. Men simpelthen fordi antallet af ulykker ser ud til at falde yderligere og dermed ryge ned på et niveau man efterhånden kan være ret stolt af.

Selvom det ser ud til at blive et “godt” år for knallertulykker, så er det alligevel ca. 10 gange farligere at køre på knallert, frem for cykel.

-kilde: Sikkertrafik.dkstatistik-over-drab

Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, men langt hovedparten af de uheldige personer i ulykkerne, er mænd. Hvis du finder en knallertkører rode rundt i rabatten efter et trafikuheld, er der hele 85pct sandsynlighed for, at personen er en mand.

Vælger man at kigge helt specifikt på ulykker med ulovlige knallerter, er tallet endnu vildere. Bag ulykkerne på de tunede maskiner, er 97 pct (!) af brugerne, mænd. Det betyder i tørre tal, at der kun var én kvinde sidste år, der kom til skade på en ulovlig knallert.

Hvis vi bliver ved de ulovlige knallerter: Kun 54 pct af de personer som kom til skade på en ulovlig maskine, havde hjelm på da uheldet indtraf. Tallet for de lovlige knallerter, ligger på 75pct. Under hver fjerde uheld, er hovedskader – heldigvis.

Generelt kører ældre knallertkørere bedre og pænere end de unge. De ulykker der ses blandt ældre kørere er primært spritbilister i solo-ulykker.

22 Personskader er anmeldt hvor føreren af en knallert var påvirket af alkohol – dette tal er væsentligt højere end forventet.

1 Comment on Knallertkørenes 2015

Leave a Reply