Velkommen til scooterens svar på en Tesla! Gogoro

gogoro-1
Batteriskifte går hurtigt på en Gogoro

Nu bliver det hele en smule futuristisk et øjeblik. Ikke fordi vi skal langt ud i fremtiden, vi skal faktisk blive i nutiden og blot kigge mod Las Vegas hvor det Taiwanske firma Gogoro har lanceret en helt ny scooter der på mange områder minder om den populære elbil, Tesla.

God topfart

Med kvalitetskomponenter i hele scooteren kan Gogoro opnå en fart på 96km/t udelukkende drevet på el. Gogoro handler ikke om at lade batteriet op, men istedet at bytte det brugte med et frisk og opladet batteri. Dette foregår ved, at der rundt om i byen er opstillede standere hvor man kan aflevere sine batterier. En gogoro kan have to batterier i maskinen på samme tid. Så snart batteriet “klikkes” ind i standeren, vil nye batterier poppe op, fuldt ladet, og klar til brug. – Selv påstår Gogoro at det hele kan gøres på seks sekunder.

gogoro-dashboardgogoro_mobileapp_ios (1)I dag handler scootere ikke kun om materialer og design. Software er pludselig blevet relevant at snakke om, især når det handler om en topmoderne elscooter. Med en tilhørende app kan du hele tiden holde overblikket.

  • Nærmeste batteri station
  • Hastighed
  • GPS
  • Batteriniveau
  • Parkering
gogoro-motor
Dette er motoren på en Gogoro – Smuk og effektiv

Samt et kompliceret system der måler dit køre mønster og på den måde prøver at forudse hvornår det forventes at du skifter batterier. På den måde kan scooteren hjælpe med at tilpasse batteriets levetid, samt sørge for friske batterier ved ankomst.

Unikke features

Men Gogoro er slet ikke færdig med at overraske. Scooteren er primært lavet af ét stykke metal der giver en helt ny ergonomisk oplevelse. Desuden tilpasser lygterne selv omgivelserne. Desto hurtigere man kører, desto kraftigere lyser forlygterne så man stadig kan se hvor man kører.

En Gogoro scooter forventes at koste ca 4500 Dollar (30.000kr) hvilket virker rimelig overskueligt. Herudover skal man betale abonnement for at kunne benytte de forskellige standere, prisen kommer til at svare til et Netflix abonnement hvilket naturligvis ikke er alverden.

Hvor skal Tesla scooteren / Fremtidsscooteren køre

Scooteren er netop startet i Taiwan og man håber på løbende udvidelser rundt om i hele verden. Først USA, senere Europa. Men Gogoro har ingen konkret plan og håber på at markedet roligt modnes og den naturlige udvidelse derfor er uundgåeligt. Alligevel kan man påvirke firmaet bag Gogoro hvis man synes de bør komme til en specifik by. Sidder du i Aarhus, Aalborg, Randers eller Roskilde og savner en Gogoro? – Så skynd dig ind på http://www.gogoro.com/ og anbefal byen som den næste destination for Gogoro. Vi giver dog ingen garantier 😉

 

Be the first to comment

Leave a Reply