Guide til 2-takts olie

Vi guider dig gennem junglen af olie til 2 takts motorer og ser på hvilke ting man skal være opmærksom på, når man står og skal købe scooter olie til sin knallert.

Tidligere skulle man selv dosere mængden af olie i sin benzintank for at være sikker på en optimal forbrænding. I dag har de fleste 2-takts maskiner deres eget blandings system så man bare skal fylde tanken. Det har gjort det lettere at fylde olie på sin knallert, men det ændrer ikke på at der findes et utal af muligheder. Er du i tvivl om hvilken olie du skal fylde på din scooter? Så lad os give dig svaret

Læs hvilken olie vi anbefaler til lige præcis dín scooter
olie-til-tundet-knallertolie-til-pgo-hot-50-knallertolie-til-yamaha-jog-r-knallert

Olie til PGO HOT 50  | Olie til Yamaha Jog R | Olie til Baneracer

Hvad er forskellen på olie til 2-takts motor?

Det er altid individuelt hvilken olie man foretrækker til sin 2-takts knallert, alligevel er der nogle gode retningslinjer man kan tage med i overvejelserne når man står og skal vælge mellem den næste scooter olie der skal på maskinen

Mest almindelige: Halvsyntetisk/Semisyntetisk olie til 2-takt

Denne type olie er den mest almindelige til nyere 2-takts knallerter. Olien sikrer optimal ydeevne og grundet den større mængde syntetiske olie, vil forbrændingen blive mere ren, mere lugt- og røgfri. Har du en nyere knallert – der kører lovligt – vil denne olie typisk være at anbefale. Prisen er også lidt højere end olie med mindre syntetisk indhold.

Castrol X-tra Scooter 2-takts olie
Castrol Power1 Scooter 2T 2-takts olie

Eksempel på semisyntetisk olie

 • Castrol Power1 Scooter 2T
 • Set hos: Speedline.dk
 • Pris Pr. Liter: 79,95

Specifikationer

 • API TC
 • JASO FD
 • ISO L-EGD

Eksempel på knallerter der kan bruge delsyntetisk olie

De fleste nyere knallerter!

 • PGO HOT50
 • Yamaha Jog R / Neos
 • Derbi Senda
 • Aprilla Sonic
 • Kymco
 • Gilera Stalker

…Og mange flere…

Fuldsyntetisk Olie til 2-takts motor (Max 17pct Mineralsk)

Denne olie er kunstigt fremstillet og har næsten ingen mineralsk olie i blandingen. Det betyder at man får en meget homogeniseret olie der fungerer optimalt ved lidt varmere temperatur end normalt. Især maskiner der kører bedst ved høj ydeevne vil elske denne form for olie. Baneracere og tunede scootere/knallerter kan nyde rigtig godt af fuldsyntetiske olier da de forbrænder ved en højere varme og trives under større kompression. Fuldsyntetisk olie er typisk til knallerter der kører ved lidt højere omdrejninger end en normalt knallert 30.

galp s2 2-takts olie
Galp motoAction S 2T 2-takts olie

Eksempel på fuldsyntetisk olie til 2T

 • Galp motoAction S 2T
 • Set hos: Speedline.dk
 • Pris Pr. Liter: 99,95

Specifikationer

 • API TC
 • JASO FB
 • ISO-L-EGB

Eksempel på knallert der kan bruge fuldsyntetisk olie

 • Tunede knallerter
 • Baneracere

Billig olie til 2-takts motor: Mineralsk olie

Mineralsk olie er primært lavet af rester fra plantefibre og er generelt af en dårligere kvalitet end mere syntetiske olier. Mineralsk olie er billigere at producere da selve processen er kortere og hurtigere. Dette er naturligvis med til at skabe et billigere produkt

IQ-X Olie 2-takts olie
IQ-X Mineralsk 2-takts Olie

Eksempel på mineralsk olie

 • IQ-X Mineralsk 2-takts Olie
 • Set hos: T-Hansen
 • Pris Pr. Liter: 59,95

Specifikationer

 • Primært til haveredskaber
 • Kan bruges af gamle knallerter

Hvad sker der hvis jeg bruger mineralsk olie på min 2-takt knallert?

Eftersom mineralsk olie indeholder en række affaldsstoffer, vil disse bliver brændt af i forbrændingsprocessen. Det kan resultere i en del mere røg fra udstødningen og generelt en dårligere smøring af maskinen. Det anbefales ikke at man benytter mineralsk olie til nyere 2-takts moterer.

Mineralsk olie kan dog være et ganske fornuftigt valg til ældre maskiner der ikke er nær så fintfølende med egen selvblander som de nyere knallerter.

Eksempel på knallerter der kan bruge mineralsk 2-takts olie

 • Puch Maxi
 • Puch MS
 • Tomos Quadro
 • Honda FZ
 • Honda Melody
 • Yamaha Pasola

Er du stadig i tvivl?

Bare rolig. Vi har samlet de mest populære 2takt knallerter og har skrevet hvilken olie du skal bruge til lige netop din scooter. På den måde går du ikke galt i byen og kan bruge din energi på mere spændende ting.

Scooterblog anbefaler:

Olie til PGO HOT 50

Olie til Yamaha Jog R

Olie til tunet knallert / Scooter

vis du selv blander olie i Benzinen, så anbefaler vi at man bruger dette Polini målebæger der kun koster 29,95,- Kim Emil Tuning har desuden lavet denne lille videoguide til, hvordan man bruger bægeret.

2 Comments on Guide til 2-takts olie

Leave a Reply

Notice: Undefined variable: connections in /customers/1/7/4/scooterblog.dk/httpd.www/wp-content/plugins/sme-facebook-likebox-sidebar/sme-facebook-likebox-sidebar.php on line 195