Rådet for Sikker Trafik: knallert til 15-årige ødelægger den gode udvikling

Det seneste år har politikere kæmpet for at ændre aldersgrænserne for brugen af tohjulede køretøjer. Nu ser det endelig ud til at lykkedes, eftersom blå blok er blevet enige om en lov der sikrer de 15-åriges ret til knallertkørekort. En dårlig idé, mener Rådet for Sikker Trafik der peger på Østrig som skræmmeeksempel.

  • Knallertkørekort til 15 årige.
  • knallert 45 til dem på 16.

 

Det er – i meget grove træk – det nye forslag fra regeringen, der ventes at gå igennem hen over sommeren. Med udsigt til de nye aldersgrænser har Rådet for Sikker Trafik valgt at bruge kræfter på at kæmpe imod lovforslaget.

“Vi har en særlig pligt til at passe på børn og unge i trafikken. Det gør man ikke ved at lade flere børn sætte sig op på knallerten.”
Rådet for sikker trafik. Kilde: sikkertrafik

raader-for-sikker-trafik
Dette billeder benytter “Rådet for Sikker Trafik” på artiklen med 15-årige på knallert.

Regeringen ønsker at gøre det lettere for unge at få tingene til at hænge sammen i dagligdagen. Særligt i landsdele med mindre tæthed i befolkningen kan logistikken blive en udfordring.

Oftest er afstanden større mellem skole, job, hjem og sport i de mindre byer, hvilket givere længere transporttider. Dette, kombineret med en faldende service indenfor offentlig transport, har fået regeringen til at komme med lovforslaget.

Rådet for Sikker Trafik har kigget på Østrig hvor man i 2002 sænkede alderen til 15 for knallertkørekort. Resultatet var en fem-dobling (!!!) af tilskadekommende 15-årige der første år. Tallet er siden 2002 ikke faldet.

Herhjemme regner man med en fordobling i antallet af skader til 15-årige hvis/når loven træder i kraft.

Hvad synes du?

  • Vil færre 16-årige tune deres knallert hvis de kan købe knallert 45?
  • Bør aldersgrænserne ændres således at 15-årige kan køre på knallert 30 og 16-årige kan køre knallert 45.

Smid gerne en kommentar på vores facebook-side eller under artiklen.

Be the first to comment

Leave a Reply