Nu er det officielt: Kør knallert fra du er 15 år

Er du 15 og brænder for at køre på knallert? Så er hjælpen på vej, folketinget har tirsdag eftermiddag stemt lovforslaget igennem der giver unge mennesker mulighed for at køre på knallert i en alder af bare 15 år..

fra 1. oktober 2016 er det lovligt at køre knallert i en alder af bare 15 år. det skriver TV2 på deres hjemmeside.

 

Lovforslaget blev tirsdag eftermiddag stemt igennem i folketinget og derfor kan loven altså træde i kraft, allerede fra efteråret.

Stor knallert fra 16 år

Til efteråret fremlægger regeringen lovforslaget omkring muligheden for at køre på knallert 45 i  en alder af bare 16 år.

Partiet Venstre startede debatten om aldersgrænser

Hele loven omkring ændringen af aldersgrænserne kommer fordi partiet Venstre i mange år har kæmpet for at få dem ændret. Helt tilbage i 2011 så lovforslaget ud til at komme igennem, men pga. en tabt valgkamp blev det droppet. Nu er de som bekendt i regeringen og har derfor endelig vedtaget lovforslaget.

I forlængelse med ændringen af aldersgrænse for knallert, har der også været kigget på muligheden for at få ændret aldersgrænserne for almindeligt kørekort til bil. Denne del af loven er endnu ikke gået igennem og der forventes ingen snarlig afklaring på dette.

slutseddel-knallert

Vi arbejder i øjeblikket på at få de sidste detaljer med omkring den nye lov.

 

Læs nyheden på tv2

9 Comments on Nu er det officielt: Kør knallert fra du er 15 år

  1. Så fjern lige den regel om 18 årige skal have knallert kørekort uanset om de har alm kørekort eller ej
    Ligeledes lille motorcykel på bilkørekort ville være dejlig

  2. Synes det er i orden at loven blev ændret men pas nu på derude så i ikke som mig ender med et ødelagt knæ,skæve ribben og knuste knoer! Bare fordi jeg absolut skulle tune min gamle monark… Kør pænt og pas på derude!

Leave a Reply

Notice: Undefined variable: connections in /customers/1/7/4/scooterblog.dk/httpd.www/wp-content/plugins/sme-facebook-likebox-sidebar/sme-facebook-likebox-sidebar.php on line 195