6-8 maj afholdte Racetour Raceweekend I Thy

En historie fra Thy Raceweekend af Jonas Blom

Jeg havde siden jeg var kommet retur fra Italien, bygget på en ny maskine, som skulle være klar til denne weekend.
En masse uventede problemer gjorde, at jeg blev meget forsinket. Blandt andet var jeg i Skanderborg, oppe hos Speedline.dk, fredag d. 6 maj for at hente en ny cylinder, som jeg kørte hjem og monterede.

fik sovet et par timer, pakket bil, og så ellers afsted mod Thy

IMG_0824Jeg endte med at være færdig med at samle scooter kl. 3 natten til lørdag d. 7 maj, fik sovet et par timer, pakket bil, og så ellers afsted mod Thy kl. 12 lørdag. Vi var i Thy ca. kl. 16 lørdag, og fik hevet maskinen ud, så jeg kunne nå at få noget træning.
Det gik umiddelbart meget godt, men efter ca. 8 omgange der døde maskinen, den gik ud og ville ikke starte igen, til stor skuffelse for mig.
Jeg fik hevet cylinderen af, og kunne konstatere at den havde detoneret så meget, at der næsten var hul i stemplet.

det måtte være CDI’en til tændingen der var død

Jeg fejlsøgte, og kom til den konklusion, at det måtte være CDI’en til tændingen der var død, det er denne boks der skal sørge for at rykke tændings tidspunktet.
Gør den ikke det, så vil motoren tænde for tidligt, hvilket ofte resulterer i hul i stemplet.

skæbnen ville at motoren døde samme sted på banen igen, så efter 4 omgange måtte jeg se mig slået.

IMG_0867IMG_0859Søndag morgen glædede jeg mig til en dag med en masse træning, og synes det gik nogenlunde på banen, taget i betragtning af jeg havde kørt under 10 minutter på maskinen, men skæbnen ville at motoren døde samme sted på banen igen, så efter 4 omgange måtte jeg se mig slået.

Det samme var sket igen, og jeg valgte derfor ikke at lave mere ved maskinen, da jeg ingen ide havde om hvad der var galt med den.

IMG_0831Nu er motoren skilt af igen, og jeg håber at jeg får det til at virke. Jeg har bestilt tid hos GT Tuning til en rulleaften med gasmåling, så jeg kan se hvad der sker i motoren.

Generelt en meget skuffende weekend efter alle de timer jeg havde brugt op til weekenden for at kunne teste det hele, men sådan er det en gang imellem.

Jeg håber på at vende stærkt tilbage til Zenergys arrangement på Als d. 20-22 maj, hvor jeg tager satset, og vælger at køre på den nye maskine, selvom den ikke er testet.

Sætter min lid til dette ordsprog:
Hvo intet vover, intet vinder
-Jonas Blom

Be the first to comment

Leave a Reply

Notice: Undefined variable: connections in /customers/1/7/4/scooterblog.dk/httpd.www/wp-content/plugins/sme-facebook-likebox-sidebar/sme-facebook-likebox-sidebar.php on line 195