Styrthjelm? TJEK. Handsker? TJEK. Brynje? Næææ.

De fleste af os bruger hjelm når vi cruiser. Mest fordi lovgivningen siger at vi skal – og fordi der findes fede modeller og designs. Nå ja…. så slipper vi også for at flække hovedet hvis det uheldet skulle være ude.

Indenfor Motocross, BMX og lign. sportsgrene bruges der altid brynje når man kører. Både under træning og løb. Dette skyldes nogle af de voldsomme styrt du uundgåeligt udsættes for.

På knallert og scooter kan du risikerer præcis samme styrt. Måske endda voldsommere.

  • Oftest kan din knallert køre hurtigere end 30 km/t (indrøm det nu bare)
  • Styrt sker ofte på asfalt områder
  • Til scootertræf bruger man ofte en læderdragt til hele kroppen

Så måske kunne der være en idé i at købe en brynje alligevel. Lad os kigge på et par muligheder:

Den oplagte: Leatt brynje

3DF-airfit-lite-brynje2
3DF Airfit LITE er blandt topmodellerne hos LEATT

 Leatt er blandt de mest kendte brands indenfor beskyttelse af ryttere indenfor forskellige sportsgrene. En perfekt balance mellem maksimal beskyttelse og let bevægelighed/komfort.

Hvis du overvejer ekstra beskyttelse på din daglige køretur, er Leatt det oplagte valg af flere grunde:

  1. Hurtigt og nem at tage af/på. Det vægter vi som rimelig vigtigt, da det ikke skal være for besværligt. Bliver det bøvlet at tage brynjen af- og på, så vil man på sigt vælge den fra. Det er i hvert fald vores erfaring.
  1. Prisen er overkommelig. Ja, det koster naturligvis nogle penge, men det er engangsbeløb der er givet godt ud. Alternativt kan man overveje at spørge sine forældre, da det jo trods alt er et spørgsmål om sikkerhed. Leatt er generelt et ret prisvenligt mærke i forhold til at andre mærke i samme produktkategori.
  1. Vægten er relativt lav. Beskyttelse vejer, det kan ikke benægtes. Men en Leatt brynje giver godt beskyttelse uden at veje alverden. Oftest vil brynjerne ikke veje mere end et par kilo.
3DF-airfit-lite-beskyttelsespuder
LEATT yder fuld beskyttelse af kroppen. Her ses fordelingen af beskyttelses plader i overkroppen

Du finder et bredt udvalg af Leatt brynjer hos Speedline

Alternativet til brynjer

Alternativt til hele brynjer kan være et rygskjold. Du vil gå på kompromis med en række vigtige områder som arme, skulder og bryst, men du vil tilgengæld være beskyttet det sted hvor størst skade kan ske, nemlig ryggen.

Rygskjold kommer i mange versioner og kvalitetsniveauer. Nedenfor har vi listet to forskellige rygskjold, i to forskellige prisniveauer:

Kvalitets rygskjold

Forcefield Pro L2K Rygskjold

Forcefield er kendt for andre typer af beskyttelse som Handsker o. lign. Forcefield har i mange år været helt fremme blandt de bedste og største aktører indenfor branchen. L2K Evo rygskjoldet er både let, komfortabelt og yder altafgørende beskyttelse ved styrt og lignende situationer. Modellen fås i flere størrelser og prisen findes ned til 1149,95,-

forcefield-rygskjold
Forcefield rygskjoldet er et super lækkert og smidig produkt

http://speedline.dk/da/scooter/rygskjold-forcefield-pro-l2k-evo-s-ff-ff1032-l/

Det økonomiske rygskjold

forza-rygskjold
Økonomisk og effektivt rygskjold fra Forza

Forza RS rygskjold

Her er der ikke fokus på detalje og komfort. Rygskjoldet kan virke en smule voldsomt at have på, men dette ses ikke nær så tydeligt. Den giver god og afgørende beskyttelse for din ryg ved styrt.

http://speedline.dk/da/scooter/rygskjold-forza-rs-s-fz-bp001-l/

 

Vi er klar over, at sikkerhed og beskyttelse kan være en usexet sag bruge krudt på, men nu gjorde vi det alligevel.

Vil du vide mere om LEATT? deres hjemmeside er fyldt med gode facts omkring beskyttelse, skader og hvad der ellers måtte følge med. Tjek mere på deres hjemmeside HER

Be the first to comment

Leave a Reply

Notice: Undefined variable: connections in /customers/1/7/4/scooterblog.dk/httpd.www/wp-content/plugins/sme-facebook-likebox-sidebar/sme-facebook-likebox-sidebar.php on line 195