Kalder alle småbørn: Kender i reglerne?

Nu nærmer tiden sig…

Snart ændres alderen for lille kørekort fra 16 år, til 15 år. Det giver naturligvis travlhed hos de forskellige ungdomsskoler der i mange tilfælde åbner op for ekstra undervisning for at kunne følge med efterspørgslen. Nedenfor har vi skrevet de fem vigtigste ting der er værd at vide omkring knallert kørekort. Lovgivningen er i øjeblikket i fuld gang med at ændre sig i forskellige retninger, hvilket betyder at den nuværende lovgivning højest sandsynligt kun er midlertidig.

  • De fleste kommunale ungdomsskoler arrangerer knallertundervisning. Undervisningen består af både teori og praksis og afsluttes med en teoriprøve og en praktisk køreprøve. Find oplysninger på ungdomsskolen i din by HER (ungdomsskoleforeningen PDF)
  • Efter lovændringen er det muligt at få knallertkørekort som 15-årig. Det er tilladt at begynde et halvt år før man fylder 15, altså når man er 14 år og 6 måneder.
  • Et forløb består af 30 undervisningstimer. For at gå til den praktiske prøve, skal eleven også have gennemført et obligatorisk førstehjælpskursus på 8 timer.
  • Prisen for et knallertkørekort varierer en smule. Der skal også betales for undervisning af førstehjælpskursus. Gennemsnits prisen ligger et sted mellem 800-1000kr
  • Kørekortet giver ret til at køre på lille knallert – knallert 30. For at få kørekort til stor knallert (45 km/t) skal man være fyldt 18 år.

koerekort-knallert2

Politikerne diskuterer stadig stor vs. lille kørekort

Der er stadig ikke opnået enighed omkring reglerne for stor knallert. I øjeblikket er reglerne uændrede, men står det til en række politikere vil man også ændre på alderen for dette. Det skal nemlig være muligt at få kørekort til stor knallert allerede som 17-årig. Vi opdaterer jer naturligvis hvis der skulle komme nyt.

Be the first to comment

Leave a Reply