Produktanmeldelse af Malossi MHR Overrange system – Minarelli

Testet på Aprilia Sonic, kort Minarelli

– Skrevet af Frederik Krogh

Når det kommer til valget af hvilken variator man skal brum6113131-malossige til sin maskine for at få maksimal ydelse, er der et hav af muligheder. Variatoren er boltet fast på krumtappen, og skal sikre en optimal overførelse af motorens effekt til baghjulet. Jeg har altid brugt variatore fra Malossi da jeg syntes de fungere rigtigt godt, og har en stærk holdbarhed. Variatoren kan sættes op på et hav af forskellige måder. MHR Overrange Multivar er topmodellen fra Malossi, også bedre kendt som Malossi OR og bruger 19×15,5 ruller. Ved køb af en ny Multivar medfølger der to sæt ruller på henholdsvis 3,5 og 3,8 gram. Rullernes vægt har rigtig stor indflydelse på hvordan din maskine opføre sig på vejen, såvel som på rullefelt. Malossi Multivar har været på markedet længe, og bliver brugt i hele Europa til race, og er rigtig populære blandt tuner folket.

Rullernes vægt har rigtig stor indflydelse på hvordan din maskine opføre sig på vejen

Vil du have maks effekt på baghjulet er det ikke nok med en ordenlig variator, men det er også rigtig vigtigt med et ordentligt sæt remskiver. Dertil kan jeg klart anbefale de tilhørende Overrange skiver, også fra Malossi. Hvis man beslutter sig for at vil have begge dele fra Malossi fås der et komplet sæt med variator, remskiver, rem og en trykfjeder. Remskiverne har to setup muligheder, samt man kan ændre på trykfjederens hårdhed. Dette gør det mulig at justere hvordan præcis din maskine skal accelererer!

m-5112800-1-malossi

Personligt har jeg altid selv kørt med et komplet Overrange system, samt en Malossi Delta 107mm kobling. For mig har det altid gået op i en højere enhed, uden problemer. Det eneste jeg ser som et problem er at bøsningen der medfølger til variatoren ikke har den korrekte tykkelse, i hvert fald ikke til kort Minarelli motorer. Hvis jeg skulle bedømmer Overrange Systemet på en skala fra 1 til 5, vil det blive en klar 5’er.

Malossi MHR Overrange Multivar – 699,95 kr.
http://speedline.dk/da/scooter/variator-malossi-mhr-overrange-multivar-s-m-5112800/

Malossi MHR Overrange System – 1849,95 kr.
http://speedline.dk/da/scooter/variomatik-malossi-mhr-overrange-system-s-m-6112812/

Be the first to comment

Leave a Reply