2017 bliver scooterens år!

Som de fleste ved er loven for erhvervelse af knallert kørekort i år ændret, så man i en alder af 15 år kan sætte sig på en knallert og køre da’ud’a! I forlængelse med hele diskussionen har mange talt om alvorlige konsekvenser ved at indføre den nye lovgivning og advarer om, at der kan ske en kraftig stigning i både uheld og dødsfald. Det var i øvrigt også i år, at Apple udgav en såkaldt “Scooter-emoji”.

Hos Scooterblog har vi to ønsker for 2017

1: Vi ønsker at dødstallet kan fortsætte med at holde det samme niveau, selvom alderen sænkes med et enkelt år. ( I 2015 havde Danmark to dødsfald med unge på knallert)

2: Vi ønsker at 2017 bliver året hvor knallert og scooter igen bliver set på som det, det er;

  • Et pokkers godt transportmiddel
  • Grobund for super meget lærling hvis du drømmer om job som f.eks. mekaniker
  • Centrum for en masse fællesskab, træf og hyggeture
  • En god indslusningskanal til almindeligt kørekort eller MC kørekort

emoji-knallert

Rådet for sikker trafik har offentlig fordømt den nye lov med henvisninger til 1970’erne hvor antallet af ulykker hos de unge blev femdoblet.

Sammenligningen er dog helt ved siden af, eftersom man – dengang de var unge – ikke behøvede nogen form for undervisning eller kørekort. For at toppe den yderligere, så var reglerne omkring tun af scooter og knallert langt mere lempelige, hvilket betyder at man ikke blev straffet hvis den var hakket, borret eller filet.

– Ja dengang fandtes rullebåndet ikke engang.

Rådet for sikker trafik prøver ganske enkelt at opstille et scenarie på en falsk forudsætning. – Vi håber og tror ikke, at de får ret i deres spådomme.

De har desuden udsendt denne pressemeddelelse i håb om at forældrene vil tage rådene til sig:

RÅDET FOR SIKKER TRAFIKS RÅD TIL FORÆLDRE

  • Vurdér, om dit barn er modent nok til at køre knallert allerede som 15-årig. Hvis din søn eller datter generelt har problemer med at handle impulsivt og ikke respektere aftaler, så bør han eller hun nok vente lidt med at melde sig til køreundervisningen.
  • Tal med din søn/datter om, at du forventer, at han/hun overholder reglerne i trafikken. Mange knallertulykker sker på grund af for høj fart, uopmærksomhed og/eller alkohol. Skaderne bliver ofte alvorlige på grund af manglende hjelm. En alvorlig ulykke kan give mén resten af livet.
  • Fortæl dit barn om konsekvenserne hvis man overtræder loven: anden gang man bliver taget på en tunet knallert, bliver den konfiskeret af politiet. Og man får den ikke igen! Ulovlig knallertkørsel kan desuden betyde, at man får udskudt muligheden for at tage kørekort til bil med 6 måneder eller mere. Det kan få konsekvenser, hvis din søn eller datter fx skal have en læreplads, hvor det forventes, at man har kørekort.
  • Fortæl at politiet har et effektivt udstyr til at måle, hvor hurtigt knallerten kan køre.
  • Kontrollér med jævne mellemrum, at knallerten er lovlig. Hvis den er ulovlig, så tag nøglerne.
  • Husk, at mange unge sætter pris på og respekterer forældre, der viser interesse og omsorg og sætter grænser.

 

Lad os sammen…

Få knallerten tilbage til fordoms styrke! Go’ jul – og godt nytår.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Notice: Undefined variable: connections in /customers/1/7/4/scooterblog.dk/httpd.www/wp-content/plugins/sme-facebook-likebox-sidebar/sme-facebook-likebox-sidebar.php on line 195