Sæsonstart 2017 – Træf i Hjørring

Scootergruppens sæsonstart: Vinteren er ovre, og foråret er kommet til Danmark! For mig er vinteren gået med at ændre en del småting på min sprinter. Dette har blandt andet indebåret montering af en Mychron Datalogger, ændringer af stel og fodhvilere samt yderligere optimering af motoren!

Af Frederik Krogh – FK Performance

Starten på sprintsæsonen gik af i Hjørring på køreteknisk anlæg. Vejret var kanon fra start til slut med op i mod 22 grader! Lige fra morgenstunden var der en masse nye ansigter at finde – nogle havde taget turen helt fra Sjælland!

De nye arrangører var klar fra morgenstunden og tog glædeligt imod os, da vi ankom. Køremødet startede omkring 9:30, og alle blev sat ind i, hvordan anlægget fungerer. Derefter var ballet åbnet. Vi var derefter nede at få tanket sprinteren, og jeg kom i læderdragten.

Da vi nåede op til starten, lød der desværre en rigtig trist meddelelse. En af boksene til at styre anlægget var brændt sammen.

Dette resulterede i, at der ikke var mulighed for tidsmålinger, dog var der stadig mulighed for at bruge anlægget som helhed. Denne mulighed blev også rigt benyttet, og der blev kørt ræs hele dagen!
IMG_8940

Udover sprintanlægget var der også rig mulighed for at få lavet en effekt måling på sin maskine. GT-Tuning DK havde nemlig medbragt sit nybygget mobile rullefelt! Rullefeltet kan tage motorer i alle størrelse, der blev målt alt fra en lille 50cc Polini Bike til en stor motorcykel! Rullefeltet har indbygget ”gasmåling”, som gør det muligt at aflæse blandingsforholdet på motoren. Dette giver et bedre indblik i hvordan karburatoren er indstillet, og om der er mere at hente!

Da klokken slog 14:00 havde arrangørende valgt at lave knockout finaler for at finde vindere i de forskellige klasser.

Deltagerne blev valgt fair ind efter, hvor hurtige maskiner de havde. Når der bliver kørt knockout, ender det altid ud i nogle spændende dueller. Der kan nemt være en favorit på forhånd, men han kan køre sig selv ud ved at lave et såkaldt ”redlight”, tyvstart.

Personligt endte dagen med en førsteplads, og en god fornemmelse i maven og vinterens ”modifikationer”.

IMG_8936

Nu skal tiden inden næste træf bruges på lidt mere fin pudsning så vi er klar til mere ræs, næste gang turen går!

Be the first to comment

Leave a Reply

Notice: Undefined variable: connections in /customers/1/7/4/scooterblog.dk/httpd.www/wp-content/plugins/sme-facebook-likebox-sidebar/sme-facebook-likebox-sidebar.php on line 195